Digt til konfirmation

Sådan her skriver du et digt til konfirmation. Digte til konfirmationen gør dagen mere mindeværdig!

Når det kommer til lige præcis konfirmationer, så er der mange traditioner forbundet hermed. Det betyder, at der er nogle ting, som det forventes, at man gør, og det er lige meget, om man er gæst eller konfirmand. Det betyder for eksempel, at en konfirmand altid bør have forberedt for eksempel en tale til sine gæster, som ideelt set også indeholder en tak og en hyldest til dennes forældre, som har været med til at stable den store fest på benene – især når det kommer til det økonomiske aspekt. Derudover bør konfirmanden også have skrevet en sang, og her er der lidt mere frit spil. Den kan være en takke-sang til gæsterne, en kærlighedserklæring til forældrene eller et sjovt indslag med masser af humor, som det kan være svært at komme igennem på grund af den store latter, som der spreder sig i lokalet under indslaget.

Det forventes, at de nærmeste gæster kommer med et sjovt indslag i form af en sang. Med det sagt er der også nogle ting, som det forventes af gæsterne. For det første er det forventeligt, at nogle af disse har skrevet en sang, som er med til at hylde konfirmanden. Ofte er der her tale om den lidt tættere familie, der har mange gode stunder at berette om. Det normale er også at sådanne sange godt kan blive en lille smule pinlige, idet de bringer oplevelser frem, som konfirmanden måske ikke ligefrem synes, at alle gæsterne bør kende til. Dog er det hele gjort i en god og kærlig mening, og derfor vil man ofte blive tilgivet, selvom ens kinder blusser derudad.

Som forældre bør man holde en tale for sin søn eller datter, som festen holdes for

Som forædler især er det også forventeligt, at man holder en tale, der fortæller om konfirmanden. Her kommer man ofte ind på nogle episoder i livet, som konfirmanden har gennemlevet, og det kan både være på godt og på ondt. Måske bliver der også fortalt om konformandens bedrifter og de store drømme, som der gerne skal blive opfyldte i fremtiden. Det er således en historie om den enkelte konfirmand, der bliver fortalt af de mennesker, som står denne allernærmest.

Det er dog ikke alle, der har modet til at holde en tale foran et stort antal mennesker 

Som forældre kan det dog være svært at holde en tale, idet det ikke falder alle naturligt at skrive en sådan. Derudover er der også mange, der ikke føler sig trygge ved at rejse sig op og holde en til tider meget personlig tale, som kan bringe masser af følelser frem. Derfor kan det være en fordel at tænke i nogle alternative baner. Og det er der efterhånden mange forældre, der vælger at gøre. På den måde kan det nemlig være muligt at komme usikkerheden og genertheden til livs, men samtidig gøre noget helt særligt for den enkelte konfirmand.

Derfor er digte populære til konfirmationen

Noget af det, som det i dag er særligt populært at gøre, det er at sammensætte et digt. Det er lidt anderledes i forhold til de sange og taler, som man altid hører under en konfirmation, og derfor kan man være sikker på, at man under en digtlæsning vil have opmærksomheden fra alle gæsterne. Digtet kan have den ordlyd, som man drømmer om, og man kan også give det den tone, som der gør sig bedst til anledningen. Og her er der ikke behov for, at man er nogen stor poet. Når det kommer til digte, så er det nemlig blot kunsten at få skrevet nogle linjer, der på ganske lidt plads får sagt rigtig meget.

Start i god tid når digtet skal skrives

Begynd allerede nu at skrive, således du får alle de vigtige ting med i dit digt. Det er noget, der kan tage meget lang tid at nå i mål med, men det er bestemt også noget, der gør sig gældende med både en tale og en sang. Derfor kan du dog med fordel begynde allerede nu, selvom der måske stadig er knap et år til, at din søn eller datter skal konfirmeres. Jo tidligere du begynder at lægge hovedet i blød, jo bedre vil dit digt blive, og jo mere personlighed vil der også strømme ud af det, idet du så vil huske flere episoder, som du kan bruge.

Du skal på få linjer have rigtig meget indhold, der giver mening. Du har således masser af tid til at få vendt alle ordene rigtigt og dermed skabe den helt korrekte ordlyd. Og på den måde kan du være sikker på, at du er helt klar den dag, hvor konfirmationen oprinder. Der er nemlig ikke noget, der er værre end et digt, der er skrevet dagen før, hvorfor det bærer præg af, at der ikke er lagt nær så meget liv, sjæl og kærlighed i det, som man måske burde.

Lad dig ikke hæmme og skab senere orden i dine kaotiske tanker. Tag dig derfor god tid til at nå i mål med dit projekt, men lad dig heller ikke hæmme. Skriv alle de ideer ned, som der fylder dit hoved og skab derfor et virvar af tanker, som du i løbet af den næste periode kan begynde at sammensætte til nogle kreative og poetiske linjer, der giver præcis det udtryk til konfirmanden, som du drømmer om.

Check Also

Toastmaster til konfirmation

Toastmaster til konfirmation – det skal du huske En toastmaster er altid en person, der ... Read more