Underholdning til konfirmation

5 gode ideer til underholdning til konfirmationen

”Jeg har skrevet en sang til dig, der beskriver hvilken person du er, og nu vil vi have hele familien til at synge den højt for dig. Den er skrevet over Jeg er havren”.

Pinlige sange som ikke rigtig rammer rytmen, lange taler om dengang konfirmanden var barn, slideshow med billeder fra jeres sidste ferie sammen. Er det heller ikke lige det du forestiller dig som underholdning til konfirmationen?

Hvis ikke, så er du helt sikkert havnet det rigtige sted. Her får du nemlig fem ideer til at gøre underholdningen helt uforglemmelig.

Ideer til sjov konfirmations underholdning

1. Sjovt fotoshoot

I kan lave et sjovt og anderledes fotoshoot på dagen foran alle gæsterne. Den eneste i skal bruge er en fotograf og nogle sjove kostumer. Nytårshatte og tylskørter kan sagtens genoplives her.

Det er selvfølgelig muligt at hyre en fotograf der dukker op med blitz og et dyrt kamera, men måske er du selv i besiddelse af et kamera, eller også er der måske en anden i familien der kan være behjælpelig?

Hvor mange der skal deltage, er selvfølgelig afhængigt af hvor mange der er inviteret. En god idé er at holde sig til den nærmeste familie og de nærmeste venner.

Lav en liste og så kører i den lynhurtigt igennem. Først konfirmanden med mor og far, så konfirmanden med søskende, så med bedsteforældre og til sidst med vennerne.

Der er to regler. Alle skal have en eller anden form for udklædning eller sjov hat på og der skal tages tre billeder af hver konstellation. Selvfølgelig er der bonuspoint for at få de andre til at grine med sin udklædning eller sjove ansigtsudtryk.

På den måde får I både sjov underholdning, og et godt minde til konfirmanden.

2. Hvis fod er hvis?

Hvis der er noget de fleste er enige om så er det at festlige indslag oftest bliver en lille smule pinlige. Det kommer sig nok af at det er de færreste af os der er gået glip af en glorværdig karriere indenfor showbiz.

Når det nu forholder sig sådan, så kan man jo lige så godt gøre lidt ud af pinligheden, og det er præcis hvad dette indslag handler om.

Der er en god sandsynlighed for at der til sådan en konfirmation er et par teenagedrenge, og hvis der er noget sådan nogen teenagedrenge har, så er det halvsure sokker.

Du skal bruge fem drenge, post-its og en sprittusch.

På papirlapperne skriver du tal fra 0-9. Derefter får du drengene til at lægge sig ned på ryggen, med fødder og sure sokker i vejret, og på undersiden af deres fødder fastsættes post-it på hver fod.

Nu stilles spørgsmål til konfirmanden som skal besvares ved at arrangere fødderne i den rigtige rækkefølge, imens drengene stadig ligger på ryggen. Spørgsmålene kunne f.eks. lyde ”hvad dato har vi i dag”, ”hvilket år blev mormor født” eller ”hvad nummer er din yndlingspizza?”

3. Hvem er værst?

Vi har alle sammen oplevet en tip en 13’er, hvor gæsterne skal dyste i deres kendskab til konfirmanden, men det bliver oftest til ja/nej spørgsmål, og der er ikke ligefrem stor plads til kreativitet.

Denne quiz er ligesom en tip en 13’er, men der er kun to deltagere, hvoraf den ene er konfirmanden og den anden er en søskende, forælder, kæreste eller bedste ven/veninde.

Deltagerne skal sættes på stole med ryggen til hinanden, og i hænderne får de et skilt hvor der står ”mig” i den ene hånd og et skilt hvor der står ”dig” i den anden hånd.

Derefter stilles tretten spørgsmål a la ”hvem af jer er mest morgensur?”, ”hvem af jer er dårligst til at lave med?” eller ”hvem af jer spiser hurtigst?” som deltagerne skal svare på, uden at kunne se hinandens svar.

4. Book en tryllekunstner

En tryllekunstner kan være med til at gøre dagen ekstra mindeværdig for konfirmanden og samtlige af de andre gæster. Hvis man leder efter et indslag som kan sætte godt gang i festen og som vil gøre at der kommer et spændende samtaleemne som alle vil snakke med om resten af dagen så er et trylleshow et sikkert valg.

Der er mange dygtige tryllekunstnere, der optræder til konfirmationer over hele landet. Fælles for de fleste af disse er at de får konfirmanden med ind i showet så det bliver ekstra sjovt for ham eller hende.

Husk at være ude i god tid, for mange tryllekunstnere er efterspurgte og konfirmationssæsonen kan hurtigt blive fyldt op.

Hvis man gerne vil skabe en konfirmation som bliver husket så skal man prøve at finde noget, der ikke er blevet set før og til det kan en tryllekunstner være oplagt! Du kan booke en tryllekunstner her. De findes i alle prisklasser, så man kan nemt finde en, der passer ind til ens budget.

5. Book tryllekunstner Anders Møller

Hvis man ønsker et konkret eksempel på en af de tryllekunstnere med mest erfaring i at optræde til konfirmationer så er tryllekunstneren Anders Møller et godt bud.

Anders Møller optræder til konfirmationer over hele landet. Prislejet er på et niveau hvor alle kan være med.

Hans show får alle gæsterne indblandet i showet, og gæsterne vil opleve uforglemmelig magi, som er krydret med en masse humor så alle gæsterne får grinet igennem.

Her er en udtalelse, fra en, der bookede Anders til deres datters konfirmation:
“Vi havde booket Anders til at underholde til min datters konfirmation. Han gav vores gæster en utrolig oplevelse og fik vores datter Amanda i centrum på en rigtig god måde. Det var et af dagens højdepunkter! Varm anbefaling.”

Læs mere om Tryllekunstner Anders Møller og hans show på Anders-magic.dk.

 

6. Hvem skal stå hvor?

Først skal du finde ti rørige gæster, af forskellig højde, drøjde, skostørrelse, hårlængde, hårfarve etc.

De skal stå på en vilkårlig række, og fra de gør det må ingen, hverken de eller konfirmanden sige noget som helst.

Så får konfirmanden til opgave at arrangere sine udvalgte gæster så de står f.eks. højest til lavest eller mørkest hårfarve til lysest hårfarve.

De må ikke tale, og de udvalgte gæster må ikke høre hvad den specifikke opgave er. Det kan eventuelt ordnes ved at give dem høreværn på, sende dem uden for døren, eller given opgaverne til konfirmanden på små kort.

Hvis konfirmanden klarer alle opgaverne, kan denne eventuelt belønnes med en præmie.

7. Tvekamp

Selvom slåskampe og fysisk styrke har været en del af mange overgangsritualer igennem tidens løb, er det ikke nødvendigvis det denne leg skal handle om.

Her er der tale om en række dagligdagsudfordringer som konfirmanden skal konkurrer imod sin familie og sine venner i.

Der er to udgaver, der i høj grad afgør sværhedsgraden af legen. 

Den første udgave er at konfirmanden selv får lov at vælge sin modstander til hver given opgave, så hvis opgaven f.eks. er at stave til bureaukrati, så kan han/hun vælge fætter Carsten der er ordblind.

Den anden udgave er at modstanderen er valgt på forhånd, og på den måde kan sværhedsgraden balanceres af den der planlægger legen.

Et par eksempler på hvilke opgaver det kunne handler om kunne f.eks. være at skulle konkurrere imod mor om hurtigst at betrække en dyne, at skulle konkurrere imod far om hurtigst at smøre en madpakke eller en konkurrence imod mormor om at piske flødeskum.

Det gode ved denne type selskabsleg, er at den kan tilpasses den enkelte konfirmand. Hvis det er en konfirmand der elsker fodbold, kan opgaverne jo centrere sig om det, og hvis det er en konfirmand der elsker film, kan opgaverne handle om det i stedet.

Check Also

Toastmaster til konfirmation

Toastmaster til konfirmation – det skal du huske En toastmaster er altid en person, der ... Read more