Konfirmations lege

Lege til konfirmationen – 5 ideer til sjove lege

Gør konfirmationsfesten til en rigtig sjov dag for konfirmanden. Planlæg nogle lege som løfter stemningen og gør dagen endnu bedre. Her er 5 lege, som du kan lege på denne dag. To af dem er indendørs gættelege, og tre af dem er aktive lege i kan lege udendørs. 

En gætteleg for gæsterne og konfirmanden

Her er en rigtig sjov leg, som du kan arrangere for konfirmanden og som også involverer gæsterne. På forhånd skal du forberede en række af spørgsmål. De skal alle sammen handle om konfirmanden. Det kunne som eksempel være noget konfirmanden elsker eller er bange for, en sjov hændelse, noget særlig som konfirmanden altid gør eller har gjort osv. Altså en række personlige, som også sjove spørgsmål. Du skal kende det rigtig svar til hvert spørgsmål. Men de skal give tre svarmuligheder, altså det rigtige svar og to forkerte svar. 

Til konfirmationsfesten beder du konfirmanden komme op foran gæsterne og forklar til ham eller hende og gæsterne, hvad legen går ud på. Legen forgår så ved, at du læser spørgsmålet og de tre svarmuligheder op. Dernæst må konfirmanden vælge en gæst, som skal gætte på det rigtige svar. Konfirmanden får så muligheden for at gå efter den gæst, som han eller hun tror kender svaret til spørgsmålet. 

Det gælder så om for konfirmanden at få flest muligt gæster til at svare rigtigt på de forskellige spørgsmål. Du kan da lave et system for, hvilken gave eller belønning konfirmanden får, alt efter hvor mange rigtige svar han eller hun høster. Det er en super sjov leg for alle. Konfirmanden vil være i centrum, gæsterne vil være nysgerrige efter at lære konfirmanden bedre at kende og alle vil være med og involverede. 

En leg hvor konfirmanden gør og gæsterne 

Her er en anden rigtig sjov leg, der involverer alle gæsterne og sætter konfirmanden i sving og i spotlyset. Denne leg handler om, at konfirmanden skal igennem en række udfordringer. Ved hver udfordring skal gæsterne gætte på, hvor godt konfirmanden vil klare det. 

Her er det først og fremmest vigtigt, at du kun vælge udfordringer eller lege, som konfirmanden rent faktisk ville synes er sjove at udføre. Så ikke noget der for vildt eller for følsomt, for så er det ikke sjovt længere. Vælg i stedet noget, som får konfirmanden til at grine, og sætter ham eller hende i et godt lys. 

Legen foregår ved, at du præsenterer en udfordring, og alle gæsterne skriver deres gær ned på, hvordan konfirmanden klarer sig. Derefter udfører konfirmanden udfordringen. Hvis der er en af gæsterne, som gættede rigtigt, så får gæsterne et point. Hvis ingen af gæsterne gættede rigtigt, får konfirmanden et point. Du kan da have en gave klar til konfirmanden, hvis ham eller hun ender med at vinde over gæsterne. 

Aktive udendørslege

Konfirmationer ender tit med at blive en lang dag, hvor alle bare sidder ned og spiser. For at gøre konfirmationen ekstra sjov og levende, kan du invitere til aktive lege udendørs. Her er tre gode lege, som passer til de forskellige gæster. 

Kongespil er elsket af alle, og selv dem, som mødte op i kjoler og stift puds, kan være med her. Det er blot at have to hold med et par spillere på hvert hold. Gør det hele endnu bedre og mere spændende ved at lave en turnering. 

Til gæsterne, som er med på noget lidt mere aktivt, kan du invitere til rundbold eller fodbold. Både store og små kan være med og alle kan have det mægtig sjovt. Det er bare at dele alle spilledygtige gæster op i to hold og lade morskaben begynde. 

Check Also

Konfirmationshilsen

Hilsen til konfirmation – 5 tekster til en sød hilsen Når man er inviteret til ... Read more