Toastmaster til konfirmation

Toastmaster til konfirmation – det skal du huske

En toastmaster er altid en person, der er god til at underholde. Meget ofte er det en person der er vild med at stå på en scene og lave et show. Det er også tit noget, som folk tænker på når de vælger hvem der skal være toastmaster. For så udvælger man en person der er vant til at snakke foran mange mennesker og som ikke har noget problem med at blive set på og filmet af mange mennesker til en konfirmation og lignende. Det handler dog ikke kun om at være sjov og underholdende hvis man skal være en god toastmaster til konfirmation. Der er nemlig visse ting man skal huske. At have en helt ustruktureret toastmaster er derfor ikke den bedste ide. Sørg for at finde en, som både er moden, men som også kan lave sjov og være meget underholdende. 

Husk, at der er en talerrække for folk

Står man til en konfirmation og bliver man bedt om at være toastmaster er der nogle ting man skal huske på. En af de ting man skal huske på er, at man ikke blot skal lade folk tale når de ønsker det. Der er nemlig en talerrække, som man bør holde sig til. For eksempel er det altid forældrene til konfirmanden der starter med at tale. Dernæst vil det være bror eller søster, og så vil det være resten af familien. Har konfirmanden nogle venner, som vil sige noget, kan de gøre det til sidst, hvor der er tid og plads til det. 

Denne talerrække kan måske virke lidt vilkårlig, men ikke desto mindre er det vigtigt, at den er der. Det er dermed en af de ting du skal huske på som toastmaster.

Som toastmaster skal du kende folks navne

Noget, som også er meget vigtigt når man er toastmaster er, at man kender alle folks navne. Det ser meget kikset ud hvis man siger, at Henrik og Birthe har tænkt sig at sige noget, når det er Helle og Birna, der har tænkt sig at sige noget. 

Som en god toastmaster bør man derfor være helt sikker på hvad folk hedder. Og man bør ikke være bange for at spørge et par gange. For folk vil hellere blive spurgt et par gange end at blive omtalt med et forkert navn. Generelt er det meget vigtigt, at man husker på at være til stede. Er man toastmaster er man nemlig meget tit slem til at gå så meget op i planlægning, at man helt glemmer, at der faktisk er en konfirmation man skal hjælpe til med. Sørg for at lytte til hvad folk siger i deres taler og så videre. Hvis man lytter til hvad folk siger i deres taler kan man også bruge det i ens små overgange mellem dem man skal præsentere. Hvis der er en klar tendens om at konfirmanden for eksempel er vild med dyr er det også noget, som man kan nævne og tage frem. Det gør også, at det hele bliver lidt mere personligt og det er altid det man vil have. 

Check Also

Konfirmationshilsen

Hilsen til konfirmation – 5 tekster til en sød hilsen Når man er inviteret til ... Read more