Hvordan vælges det rette indslag til konfirmationen?

Når man skal have underholdning med til konfirmationen, så skal det virkelig sætte godt gang i dagen.

Konfirmanden bliver kun konfirmeret en gang i hele sit liv, og derfor skal der ikke lægges fingre imellem, når det kommer til denne del af dagen.

Men det kan dog være noget så svært at vælge den slags underholdning, der skal være med. For hvad skal man vælge? Skal man tage de indslag, der får alle engageret, men som derimod måske varer længere tid eller skal man vælge de ting, som kun har konfirmanden i fokus?

Det og meget mere til kigger vi på her!

Er der sange og tale med?

Tænk over om der er sange og taler med til dagen og hvor mange der er med. Hvis dagen nu er fyldt op med den ene tale efter den anden og de samme ting bliver sagt om konfirmanden igen og igen, så kan det være en ide at en toastmaster måske bryder ind for at stoppe det, så der ikke kommer til at ske så mange gentagelser.

Hvor stort et budget har I til festunderholdning?

Man kan dernæst tænke lidt over hvor stort et budget man har til rådighed. Hvis man kun vil lave underholdningen selv er dette selvfølgelig et spørgsmål, man kan undlade at besvare, men der skal ikke herske nogen tvivl om, at med underholdning som man kan betale sig til, så får man altså også et indslag der hiver hele festen mange takker op.

Hvis I gerne vil give jeres konfirmand og gæster en overraskelse der ligger udover det, som man forventer og som vil kunne indstille dagen til “Den bedste konfirmation”, så kan man gå over på denne side og modtage et tilbud på festunderholdning til dagen.

Tænk over antallet af gæster

Så skal man også huske at have i baghovedet hvor mange gæster der er med til dagen. Hvis det kun er en lille forsamling, så skal man nok ikke lave noget, der er beregnet til en flok på flere end 20 eller 30 gæster.

Det har også sin helt specielle charme at lave nogle indslag, der er beregnet til de mindre forsamlinger. For på denne måde bliver underholdningen en hel del mere personlig og det giver også mulighed for at der virkelig kan komme gang i konkurrence stemningen.

Er konfirmanden genert

Hvis konfirmanden er genert så bør man måske undlade at lave noget, som kan få ham eller hende til at blive alt for forlegen. Her skal man altså tænke over, om man skal vælge indslag der får konfirmanden i centrum eller som får alle gæsterne i centrum. Valget her er op til forældrene, men hvis I allerede nu ved at jeres kommende konfirmand ikke bryder sig om at have for meget af rampelyset på sig, så vælg nogle indslag hvor en onkel eller bedstefar bliver drillet lidt istedet.

Er der mange børn med?

Hvis der er mange børn med så skal der også tages forbehold for dette. Børn har ikke en særlig lang opmærksomheds tærskel og det kan derfor være smart at lave nogle ting, der er hurtigt overstået. Pas derfor på med at lave et indslag som varer hele dagen. Dette gælder faktisk også uanset om der er mange børn med eller ej – et indslag bør aldrig varer mere end 20 minutters tid eller en halv time som maksimum.

I kan finde mere hjælp til at vælge de rette indslag på konfirmationstid.dk.

 

 

Check Also

Konfirmationshilsen

Hilsen til konfirmation – 5 tekster til en sød hilsen Når man er inviteret til ... Read more