Konfirmationskort

Sådan skriver du det bedste konfirmationskort!

Har du lige været til en konfirmation, og har du derfra fået en masse inspiration til, hvordan du skal gribe den næste fest an, som der venter til næste år? Så har du sikkert fået en masse gode fifs, som også gør, at det er meget lettere for dig at vide, hvordan du agerer som den bedste gæst til en konfirmation. Du har fået en masse viden om gode sange, smukke gaver og finurlige kort, og derfor har du måske allerede brygget en idé sammen til, hvordan du gør til den næste konfirmation. Dog er det ikke alle, der er så heldige, at de lige har oplevet en af livets store fester, og derfor er det ikke sikkert, at graden af inspiration er så stor, at man ikke ligefrem kan vente med at komme i gang med de mange forberedelser til festen, som der også kan være selv for en gæst.

Mange vælger at købe kort til konfirmanden

Og der er især én ting, som der er mange gæster, der synes, der trækker tænder ud. Og her er der tale om det kort, som man giver til konfirmanden. For selvom der findes et hav af flotte og gode kort nede i det lokale supermarked, så er disse bare ikke så spændende og personlige, som man kunne ønske. 

De bærer et meget basalt motiv, som der er set så mange gange før til andre konfirmationer, og den tekst, der er skrevet, går også i tråd med det, som der står i alle andre konfirmationskort. Der er således ikke noget ekstraordinært ved sådanne breve, hvorfor det bestemt ikke er selve kortet, der vil bringe glæde, men derimod det indhold, som der eventuelt er i dem. Og det er ærgerligt, især når det er så let at skabe lidt ekstra glæde på den i forvejen meget store dag for et ungt menneske.

Du bør i stedet lægge liv og sjæl i det kort, som du giver til konfirmanden 

Det handler nemlig blot om at lægge lidt tid og lidt sjæl i det kort, som man vil give til den kommende konfirmand. Mange har en tendens til at gemme de kort, som de bliver givet i en årrække, således de ude i fremtiden kan se tilbage på dem, læse dem og mindes den store dag, som de har gennemlevet. Den glæde bliver dog taget lidt fra den enkelte konfirmand, hvis der blot er en stor bunke af ens kort, som der intet personligt særpræg er ved. Det er således ikke nogen, man ligefrem vil hungre efter at komme til at læse igen. 

Den letteste indgang til et flot og personligt kort er at være kreativ 

Derfor er det som gæst vigtigt, at du lægger dit hoved i blød, således du kan skabe et eller andet, som den kommende konformand vil sætte meget stor pris på. Og derfor er det bestemt ikke for tidligt at begynde at gøre sig nogle tanker om, hvad man kan gøre for at komme til at skille sig en lille smule ud i forhold til så mange af de andre gæster. Og her er det især den sjæl og den tid samt kreativitet, som der bliver lagt i kortet, der kan være den letteste indgang til at nå i mål med de drømme.

Skab dit eget smukke konfirmationskort!

Kortet er nemlig nemt at gøre en smule mere personligt. For det første kan man gå helt væk far at finde en udgave nede i den lokale butik og så i stedet bruge den sum penge på at købe nogle kreative artikler ind. Det være sig for eksempel karton, klistermærker og andet, der kan være med til at bringe lidt glæde på den store dag. Og så er det bare med at komme i gang og være kreativ. Tag for eksempel et kig online og find frem til masser af gode metoder til at lave et smukt kort, som der med sikkerhed vil blive gemt frem for så mange andre købekort.

Fortæl en god historie

Herefter er det vigtigt, at du ligger lidt overvejelser i den tekst, som du skriver på kortet. Denne må nemlig også gerne vær ene anelse personlig. Ideelt set indeholder den en sjov lille historie om konfirmanden eller en fortælling om en oplevelse, som I har haft sammen. På den måde bliver kortet gjort til et minde, der fortæller konfirmanden, hvor stor pris man sætter på den enkelte person og dennes virke i ens eget liv. Det er i særdelshed noget, der kan bringe masser af smil og latter frem.

Check Also

Toastmaster til konfirmation

Toastmaster til konfirmation – det skal du huske En toastmaster er altid en person, der ... Read more