Konfirmationshilsen

Hilsen til konfirmation – 5 tekster til en sød hilsen

Når man er inviteret til konfirmation (eller enhver anden festlig lejlighed), vil de fleste gerne skrive et godt kort med en god tekst. Men det kan ind imellem skorte med idéerne til de gode tekster, som hverken bliver for intetsigende eller for blødsødent. 

Derfor har vi lavet denne guide, hvor du kan vælge mellem 5 forskellige tekster til konfirmationskort, så du ikke behøver at opfinde den dybe tallerken hver gang.

Masser af konfirmationshilsner

Klassikeren

Klassikeren involverer mange af de fraser, som konfirmanden uundgåeligt vil få kastet i nakken. Fraserne hører med til enhver konfirmation, og det ville ikke være det samme uden dem. Du skal derfor under ingen omstændigheder synes, at det pinligt at bruge dem eller være bange for, at andre har skrevet det samme. Det vil der helt sikkert være, men det hører med.

Kære konfirmand,

Sikke tiden går. Det er slet ikke til at forstå, at du allerede er blevet så stor, at du nu træder ind i de voksnes rækker. Du ønskes et kæmpestort tillykke med konfirmationen i dag og alt godt fremover. Vi håber dagen i dag bliver lige præcis, som du havde drømt om, og at du kan lide vores gave.

Lykken, den er som en lille fugl,

den flyver og kommer tilbage.

Gid den hos dig må finde skjul

og blive der alle dage.

De bedste hilsner

Bente & Preben

Fra dem, der er rigtigt tæt på

Når man er rigtigt tæt på konfirmanden, er det typisk lidt nemmere at finde på en god tekst til kortet. Men det kan være svært at fatte sig i korthed, og det kan også være svært at vælge en retning for sin tekst. Du kan altid vælge at fokusere på konfirmandens karakteristika og finurligheder, eller du kan komme med en anekdote, som passer ind i anledningen. Skriv fra hjertet, for når du er tæt på konfirmanden, vil du typisk også have en del at sige til ham eller hende.

Kære konfirmand,

Endelig oprandt den store dag, hvor du skulle konfirmeres. Vi har glædet os mindst ligeså meget til at fejre dig, som du har glædet dig til at blive fejret. Det er en stor dag, og du skal vide, at vi er så stolte af det fine menneske, du er blevet. Vi husker alle sammen tydeligt dit lille milde væsen, da du kom til verden, og det er så skønt at følge dig på din vej igennem livet.

Vi er her altid, når og hvis du nogensinde skulle få brug for det. Vi håber, du kan bruge gaven, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for, at du får den allerbedste dag.

Kærlige hilsner

Edith & John

Fra dem, der er lidt mere perifære

Hvis du ikke står konfirmanden nært, kan det være rigtigt svært at finde på noget at skrive i kortet. Du vil typisk ikke have personlige anekdoter eller gode råd, hvis du ikke kender konfirmanden ret godt. Her er det vigtigt, at kortet ikke bliver en sludder for en sladder, men at det i stedet holdes i korthed.

Kære konfirmand

Hjerteligt tillykke med din store dag. Nu træder du ind i de voksnes rækker, og vi er glade for at kunne fejre dagen med dig. Vi ønsker dig den allerbedste dag med din familie og dine venner, og vi håber, at dagen bliver præcist, som du havde håbet. 

Rigtig god Blå mandag i morgen.

Venlig hilsen

Lone & Finn

Den nostalgiske

Konfirmanden vil helt sikkert også få mange bemærkninger med på vejen, som har en nostalgisk karakter, og hvor gæsterne mindes tilbage i tiden, hvor konfirmanden var en lille purk. Det kan give anledning til sjove og finurlige historier, og det det nostalgiske islæt kan også gøre et kort rigtigt fint og personligt.

Kære konfirmand,

Vi har glædet os til at fejre dig, lige siden din invitation tikkede ind i postkassen. Stort tillykke med din konfirmationsdag i dag. Vi er så glade for at være her. Da du var lille, var der altid fart på, og det ser ikke ud til at stoppe på dine voksne år. Du har altid haft let til smil og latter, og det har altid været en fornøjelse at være i dit selskab. Bliv ved med det.

Vi håber, du kan bruge gaven.

De bedste hilsner

Hanne & Gert

Det gode råd
Det er altid en god idé at komme med et godt råd i konfirmationskortet. Det behøver hverken at være langt eller dybt, men det skal være noget, som du tænker, konfirmanden kan bruge på sin vej.

Kære konfirmand,

Nu er du trådt ind i de voksnes rækker og med det følger en perlerække af voksenansvar og store beslutninger. Husk at bevare din barnlige glæde ved alt her i livet, og husk at tage dit smil, latter og naturlige væsen med dig, hvor end du går.

Stort tillykke med dagen ønskes du af Laila & Jesper

Check Also

Toastmaster til konfirmation

Toastmaster til konfirmation – det skal du huske En toastmaster er altid en person, der ... Read more